Telefoon: 0162-422477
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Geen wachtlijsten

Contact

TTL Sips: tandtechnisch laboratorium

Tandtechnisch Laboratorium Sips te Oosterhout geniet landelijk erkenning voor haar perfectie in protheses, frameprotheses (uitneembare voorzieningen), kronen, bruggen en implantaatwerk. In Schiedam is een service gestart om onze cliënten en patiënten beter te kunnen bedienen; Sips Dental Service Center.

Sips’ 25 medewerkers bedienen diverse soorten tandartspraktijken; hoe veeleisender hoe liever. Daarnaast levert hij hoogwaardige diensten aan andere tandtechnische laboratoria. Door continue aandacht voor kwaliteitsverbetering en procesoptimalisatie is Sips bijvoorbeeld op het gebied van CAD/CAM één van de voorlopers in Nederland en zelfs Europa. Grote namen in de industrie zien Sips steeds vaker als vertrouwenslaboratorium voor technologische ontwikkelingen.

Historie van TTL Sips

TTL Sips is in 1977 opgericht. TTL Sips heeft vanaf het eerste uur veel nadruk gelegd op (proces-) innovaties en kwaliteitsverbetering. Sips bekwaamt zich in binnen – en buitenland op het gebied van gnathologie. Naast diverse technische ontwikkelingen is TTL Sips sinds 1989 nadrukkelijk bezig met het borgen van kwaliteitsprocessen in zijn organisatie.

Sips’ inspanningen leidden in 1993 tot het eerste Nederlandse tandtechnische laboratorium dat op eigen kracht certificeerde. Tot op heden zijn alle certificaties succesvol verlengd.

In januari 2006 neemt Harrie van den Broek, neemt na 27 jaar medewerker te zijn geweest, het stokje over, als nieuwe eigenaar/directeur.De organisatie behoudt hierdoor zijn innovatieve, procesbewuste karakter.

Groei van TTL Sips

In de visie van Sips betekent stilstand achteruitgang. Vandaar dat groei- en verbeterplannen een vaste waarde werden voor de organisatie en haar medewerkers. Sips groeide van een ambachtelijk tandtechnisch bedrijf naar een professioneel medisch - technisch bedrijf. Sips groeide in de jaren '80 en '90 verder naar een organisatie van 15 medewerkers. Inmiddels zijn dit er 25.

Met haar klanten, een groep van enkele tientallen van de meest veeleisende tandartspraktijken, zocht Sips onophoudelijk naar verbetering in de afstemming, de kwaliteit van het eindproduct (minder faalkosten, hogere betrouwbaarheid e.d.) en de communicatie richting patiënt.

Intern zijn door kwaliteitszorg de processen gedefinieerd. Zodoende wordt niet direct naar producten gekeken maar naar het samenstellen van gedefinieerde delen van het proces welke uiteindelijk het gewenste product voortbrengen. Hiervoor zijn hulpmiddelen in de organisatie van groot belang. Na de ISO-certificering in 1993 werd voor de procesdoorloop en management informatie Q-Bridge ontwikkeld in samenwerking met het toenmalige Cap Volmac. Sips heeft daarmee inmiddels een instrument in handen om kwaliteit (o.a. voorspelbaarheid, betrouwbaarheid, controle) beheersbaar, meetbaar en verbeterbaar te maken. Hierbij stond vanaf het begin de gedachte voorop dat uiteindelijk cliënten en haar patiënten hiervan zouden profiteren.

Q-Bridge, als orderverwerkingsprogramma, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk gebruikt softwarepakket in de tandtechniek en tandheelkunde.

Wat doet TTL Sips nu?

Sips groeit nog steeds in haar positie van 'best of class' van tandlaboratoria in de Benelux. Onder de onvermoeide leiding van 'nestor' Ruud Sips groeide de organisatie door naar 25 medewerkers en worden ook voor de komende jaren ambitieuze doelen nagestreefd. Januari 2006 heeft Ruud Sips zijn levenswerk overdragen aan Harrie van den Broek die na ruim 27 jaar aan zijn zijde te hebben gestaan, de visie en filosofie van Ruud als geen ander kan voortzetten.

Daarbij is een optimale ondersteuning van (top-) tandartsen en patiënten ook nu nog het belangrijkste uitgangspunt. Door uitgebreide studies die Sips heeft laten verrichten, alsook door de vele internationale contacten en langjarige ervaring in de tandtechnische wereld, is een krachtig beeld op het toekomstig tandtechnisch landschap ontstaan. Hierop worden de genoemde groeiplannen gebaseerd.

Een van de inmiddels goeddeels gerealiseerde ambities is dat Sips door vooruitstrevende producenten als CM, Nobel Biocare en Vertimart gezien wordt als een uitermate geschikt 'proeflaboratorium' voor technologische hoogstandjes, met name voor de nieuwste CAD/CAM innovaties./p>

Daarnaast werkt Sips samen met onder andere ziekenhuizen, kaakchirurgen en tandartsen in projectorganisaties die beogen de totale kwaliteit van dienstverlening richting patiënten sterk te verbeteren door de inzet van Nobel Guide software van Nobel Biocare.

Contact

TTL Sips Oosterhout
Vorselaar 8
4907 LK  Oosterhout

Tel: 0162-422477 
E-mail: info@ttlsips.nl
 

TTL Sips Schiedam
Karel Doormanweg 9A
3115 JD Schiedam

Tel: 010-2730054 
E-mail: info@ttlsips.nl
 

Openingstijden

Vestiging Oosterhout

Maandag:
Gesloten
Dinsdag:
Gesloten
Woensdag:
Gesloten
Donderdag:
Gesloten
Vrijdag:
Gesloten
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten
:
-

© , TTL Sips | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022