Op locatie; Bij “Tandtechnisch Laboratorium Sips” worden patiënten met het Obstruktief SlaapApneu Syndroom (OSAS/Apneu) behandeld door tandarts Eric van Heeswijk. Als tandarts heeft hij al meer dan 15 jaar ervaring met het aanmeten van speciale beugels (MRA beugels).

Eric van Heeswijk is een van de oprichters van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde. Hij heeft mede de doelstellingen en richtlijnen van de NVTS geschreven en werkt nog steeds voor de commissie “betrekkingen Zorgverzekeraars”.

Hij was lange tijd de eerste en enige geaccrediteerde tandarts in Zuid West Nederland.

Afspraak; voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0162 422 477. U kunt dan binnen 5 werkdagen een afspraak maken voor een intake/ eerste bezoek.

Diagnose Slaapapneu; de diagnose wordt, naar aanleiding van een slaaponderzoek, vastgesteld door een medisch specialist. Dit is meestal een Longarts of KNO arts. Met een verwijsbrief van de specialist kunnen wij, na het onderzoek van uw gebitssituatie, in de meeste gevallen een MRA beugel voor u laten maken. Onze praktijk kent al een jarenlange, prettige samenwerking met Slaapgeneeskunde Amphia te Breda en Oosterhout.

Behandeling; samen met u bespreken wij de verwijsbrief van de medisch specialist en uw algehele gezondheidssituatie. Vervolgens wordt een overzichtsfoto van uw gebit gemaakt en doen wij een specifiek onderzoek van uw mond , de kaakgewrichten en kauwspieren.

Er worden afdrukken van uw gebit gemaakt en een beetbepaling gedaan . Na drie weken kunt u een afspraak maken voor het plaatsen van de beugel. Een week later volgt dan de 1e controle.

Nadat de beugel optimaal is afgesteld krijgt u een terugverwijsbrief voor de medisch specialist, die altijd het eindresultaat van onze behandeling met u zal bespreken.

Periodieke controle; de protocollen van de NVTS en van uw de zorgverzekeraar adviseren u tenminste één keer per jaar een controle afspraak voor uw MRA bij de gespecialiseerde tandarts te maken.

Voor specifieke vragen kunt ons altijd mailen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadere informatie; zie de website van de Nederlandse Slaapapneu vereniging www.apneuvereniging.nl